In de kerstpakketten van Stukje Zeeuws zitten producten van verschillende leveranciers uit Zeeland. Lees verder om kennis te maken met onze leveranciers.
Zeeuwse pasta is ambachtelijk gemaakt en heeft een geweldige smaak en textuur. Dat blijkt wel uit de grote belangstelling die de pasta heeft van mensen die thuis een heerlijk bord pasta bereiden en van de horeca die onze producten met trots in hun recepten verwerken.
Daarnaast wordt er veel verpakte droge pasta geschonken aan de voedselbank in Goes en gaan alle meel restanten richting het Zeeuwse hert.
De pasta wordt gemaakt van graan, harde tarwe, waarvoor we een nauwkeurige selectie zaaigoed uit Italië hebben geïmporteerd. Het graan wordt in Zonnemaire verbouwd en in Wemeldinge geschoond. Wij slaan het graan op in onze eigen droge opslagruimte in Goes. Daarna gaat het graan naar Brasser in Biggekerke waar het geheel ambachtelijk met een windmolen wordt gemalen. Terug in Goes wordt de pasta geproduceerd waarbij zo veel als mogelijk gebruik wordt gemaakt van zonne-energie.
Zeeuws Zilt is ontstaan vanuit het familiebedrijf, De heerlijkheid van Wolphaartsdijk, een akkerbouwbedrijf met een ruim opgezette landschapscamping aan het Veerse Meer in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. Op het akkerbouwbedrijf bewerken ze 65 hectare met o.a. aardappelen, suikerbieten, tarwe, graszaad en als speciaal gewas zeekraal. De zeekraal is een echt streekproduct uit Zeeland. Wij telen dit op het land met behulp van het zoute water uit het Veerse Meer.
Zeeuws Zilt laat u de unieke Zeeuwse zeegroenten beleven. Niet alleen op culinair gebied via zilte recepten en producten, maar ook op het gebied van andere innovatieve toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan huidverzorgingsproducten of biobased toepassingen. Zo kunt u genieten van pure, authentieke en streekgebonden producten.
Wilthagen is sinds 1972 een Zeeuws Familiebedrijf met inmiddels drie generaties aan boord. Wilthagen staat voor ondernemen met een geweten: milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord, zoveel als dat maar kan. Ze zijn zuunig op onze streek, onze mensen en het milieu. Maar ze zijn zeker niet zuunig met smaak.
Nederlanders zijn gek op kroepoek. Maar in de ouderwetse witte variant proef je nauwelijks meer een garnalensmaak. Wel veel suiker. Daarom heeft Wilthagen nu een eigen Zeeuwse variant gemaakt. De garnalen voor de kroepoek komen rechtstreeks van Tholenaar Johan Baaij, die met zijn Eurokotter Tholen10 op de Noordzee vist. Wilthagen gebruikt zoveel mogelijk de hele garnaal bijvoorbeeld, want het pantsertje barst van de smaak. Bij het maakproces hoeven er daarom veel minder suiker en zout toegevoegd te worden. En ook geen e-nummers.
Brasser's Korenmolen is een echt familiebedrijf. De molen is al sinds 1852 in bezit van de familie. Alle graansoorten worden nog op een ambachtelijke wijze tussen de stenen gemalen en geven de producten een ouderwets lekkere smaak. Het assortiment bestaat uit eigen recept gemaakte brood, cake en taart mixen en pure meelsoorten. Ook is er een ruim assortiment aan andere bakbenodigdheden. Zoals pitten, zaden en gist. Ze proberen voor de thuisbakker een gemakkelijk te maken product te ontwikkelen. Waaronder bijvoorbeeld de Zeeuwse bolusmix of pannenkoekmix.
Ocean Ceramic is in 2021 opgericht als student company net als Stukje Zeeuws. Toen nog onder de naam DownUnder. DownUnder wil meer dan een kleding merk zijn. Ze willen de wereld een stukje mooier maken en hun steentje bijdragen aan een schoner milieu. Dit doen zij door een innovatief vraagstuk aan te pakken: Hoe kunnen we van mosselschelpen een nieuwe grondstof maken? Dit noemen zij het mosselgruisproject. Dit project is in volle gang en er wordt zelfs al servies verkocht gemaakt van mosselgruis. Sinds kort gaan ze verder onder een nieuwe naam 'Ocean Ceramics'.
Gert-Jan Hiel, de bedenker van I Love Zeeland Appelsap, voert voor zijn afstudeeronderzoek aan de Avans Hogeschool een onderzoek uit naar fruitsappen in de Zeeuwse horeca. Uit zijn onderzoek blijkt dat de Zeeuwse horeca behoefte heeft aan een 100% Zeeuws streekproduct met een keurmerk voor herkomst en een moderne uitstraling.
Gert-Jan twijfelt geen moment en koopt een fruitmixer en diverse appelsoorten bij lokale fruittelers, en na vele smaaktesten vindt hij een unieke smaak. Hij ontwerpt een modern product dat gecertificeerd wordt als Zeker Zeeuws Streekproduct. Bij terugkeer naar de deelnemende horecabedrijven blijkt er veel vraag te zijn naar het product, en velen willen het opnemen in hun assortiment. Zo is er een nieuw product naar wens van de horeca ontstaan.
Bakkerij Voordijk is een familiebedrijf waar inmiddels de 7e generatie met veel enthousiasme dagelijks alle producten vers bakt. De eerste Voordijk-bakkers kozen hun beroep meer uit noodzaak dan uit passie. Uitspraken als: “Bakker werd je voor de kost, niet voor het geld” en “Ik heb indertijd dit beroep gekozen omdat je altijd verzekerd bent van eten” onderstrepen dit. Door de generaties heen is deze noodzaak gelukkig overgegaan in een diepe passie voor het bakkersvak.
Vandaag de dag heeft familie Voordijk meerdere bakkerswinkels in Zeeland. In Goes, Middelburg en Zierikzee kun je binnenlopen voor authentieke bakkersproducten. Authentieke producten met kwaliteitsingrediënten. Producten volgens beproefde recepten, maar dan in een modern jasje.
De Ketchupfabriek is opgericht in 2013 en staat op de Oude Kaai 16 in het Zeeuws-Vlaamse Graauw. Alle producten van De Ketchupfabriek wordt op authentieke wijze handgemaakt. Om voedselverspilling tegen te gaan gebruiken ze tweede keus tomaten en paprika's. Dat zijn tomaten en paprika's die niet goed genoeg zijn voor de supermarkt. Natuurlijk bevat de ketchup geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en verdikkingsmiddelen. Na opening is de ketchup beperkt houdbaar in de koelkast.
In december 2018 is De Ketchupfabriek gestart met De Ketchup Sessies. Kleinschalige optredens van lokaal en regionaal talent. Met maximaal 30 bezoekers is iedere sessie een uniek, intiem evenement. Na een paar stille jaren (je weet wel waarom) pakten ze in 2023 weer de draad op. De Ketchup Sessies zijn gratis toegankelijk omdat we vinden dat iedereen op laagdrempelige wijze van kunst en cultuur moet kunnen genieten.
Verduijn's Fine Biscuits is een vermaard producent van een reeks luxe fijne koekjes, crackers en wafeltjes en opgericht in 1935 door Piet Verduijn in het pittoreske Zeeuws-Vlaamse dorp Breskens. Een Nederlands familiebedrijf van de derde generatie. Onder leiding van kleinzoons Jean Pierre en Henk Verduijn, is Verduijn's uitgegroeid tot het succes dat het vandaag de dag is. De broers hebben het assortiment uitgebreid met tientallen nieuwe producten.
Alhoewel het simpel lijkt om een koekje te bakken, vergt het volledige productieproces veel nauwkeurigheid. Om de efficiëntie en de rendabiliteit zo hoog mogelijk te krijgen, worden alle processtappen met veel aandacht en precisie gevolgd. Alleen met de beste ingrediënten, de optimale oveninstellingen en hand inpak, kunnen de koekjes de beste kwaliteit krijgen.
Wat in eerste instantie geheel onschuldig is begonnen als een hobby, veranderde al snel in een passie en heeft in 2018 zelfs geleid tot de oprichting van The Holy Spiritus BV. Vanuit de voormalige Johannes de DoperKerk in Sint Jansteen Hulst Vlaanderen; op de grensstreek Nederland-België brouwen en stoken Tom en Goderic hun geliefde dranken. De dranken zijn stuk voor stuk unieke creaties. Bedacht in de diepste en verlaten krochten van The Holy Spiritus brouwerij. Van de meest uiteenlopende regionale grondstoffen brouwen en stoken zij hun unieke en verlichtende godendranken.
De Dutch Soap Company is een organisatie die gelooft in schoonheid van binnenuit, beginnend bij een gezonde en mooie huid. Hun producten worden vervaardigd met uitsluitend de beste natuurlijke ingrediënten, zonder overbodige toevoegingen, om de huid optimaal te laten stralen. Vanuit hun productiewerkplaats in Zierikzee ontwikkelen en produceren zij hun producten.
De geneeskrachtige werking van de zee gecombineerd met de zeep van De Dutch Soap Company. Deze zeep is het resultaat van een samenwerking tussen de Dutch Soap Company en Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse. Zeeuwsche Zoute is een prachtig streekproduct dat op ambachtelijke wijze wordt gefabriceerd, hetgeen het meest zuivere zeezout oplevert. Gecombineerd met onze zeep is dit een ware weldaad voor je huid.